vrijdag 28 juli 2017

Thermo onderkleding, niet alleen als het koud is

Bij thermo kleding denken we meteen aan sneeuw, de lange latten en andere winterse plaatjes. Thermo kleding is dan dat dunne laagje dat we als eerste aantrekken en wat de warmte vasthoudt en ervoor zorgt dat als het zweet ons uit is gebroken, dat ook zo weer verdwijnt. Het grappig is dat als je gaat wintersporten met mooi weer (dit klinkt een beetje tegenstrijdig) dan kies je voor veel dunnere skikleding, maar het thermo ondergoed blijft aan!

Het zit zo lekker

Na een dag in de kou zou je ook het liefste gewoon in je thermo kleding rond blijven lopen, als is dat misschien niet voor iedereen de meest charmante look. Thermo ondergoed zit strak om het lichaam, niet altijd even esthetisch verantwoordt, maar dat zorgt er wel voor dat het het comfort geeft dat je verwacht.

Draag je thermo ondergoed!

Maar waarom jezelf beperken en je thermo ondergoed alleen dragen als je op wintersport gaat? Veel mensen die een buitenberoep hebben zijn er al lang achter dat het heerlijk is om dat extra laagje ook onder je gewone kleding aan te doen. Niet alleen voor de warmte maar ook omdat het transpiratievocht snel wordt afgevoerd en je dus niet de helle middag met een natte rug verder hoeft te werken. Ook sporters hebben een voorkeur voor thermo onderkleding; het houdt je warm als je het koud hebt maar het zorgt ervoor dat warmte en vocht snel worden afgevoerd als je het warm hebt. Je spieren blijven zo op de juiste temperatuur en dat voorkomt blessures en spierpijn.

Probeer het gewoon eens uit, als je buiten gaat klussen, een stuk gaat fietsen, een buitenberoep hebt, in een koude omgeving werkt of weke gelegenheid dan ook waarbij het handig zou kunnen zijn, probeer het uit. Het is zonde om het maar dat ene weekje per jaar te gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten